Broccolisoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccolisoppa

Med broccoli, potatis, lök och skinka får du en mättande soppa som också är nyttig. Skinkan ger en fin sälta till broccolisoppan, som du serverar med lite knaprigt knäckebröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i strimlor eller tärningar. Skala och hacka löken. Tärna skinkan.
  2. Fräs potatis, lök och skinka i matfett. Häll på vattnet. Koka upp. Tillsätt buljongtärningen.
  3. Dela broccolin i mindre bitar. Lägg i och koka i ca 10 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Knäckebrödssmörgås med ost på är gott till.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 stora potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 100 g rökt skinka
  • matfett till stekning
  • 7 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g fryst broccoli
Lägg till i inköpslistan