Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Broccoli- och svamprisotto

Broccoli- och svamprisotto är en fängslande god risotto med Västerbottensost och timjan som piggar upp. Bjud gästerna på en ruccolasallad och ett gott bröd till risotton.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skär broccolin i små bitar. Spara några broccoliblommor. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en panna och fräs löken. Lägg i broccolihack och svamp och rör om. Häll på riset och låt det fräsa med någon minut. Späd med buljong, lite i taget, och låt riset suga upp all buljong innan mer hälls i. Koka riset ca 18 min. Det ska bli mjukt och krämigt.
  3. Koka under tiden broccoliblommorna i lite lättsaltat vatten 2-3 min.
  4. Rör ner osten i risotton och smaksätt med timjan, salt och peppar. Servera risotton med sallat, gärna ruccola, och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 100 g ostronskivling eller champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 8 - 9 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 - 1 1/2 dl riven parmesan- eller Västerbottensost
  • 2 tsk färsk timjan
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 600 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer