Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Brantevikssill

Brantevikssill är en god och kryddig sill som du kan lägga in snabbt och enkelt själv. Du behöver bara varva 5-minuterssill med lök, kryddor, citronskal, lagerblad och dill. Sa vi att det var enkelt?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sila av lagen från sillen och spara lagen i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer).
  2. Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken. 
  3. Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronskal, smulat lagerblad och dill. 
  4. Häll lagen över sillen (ca 1dl, så att det täcker sillen i burken).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Abba.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 420 g 5-minuterssill
  • 1/2 msk vitpepparkorn
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1/2 msk svartpepparkorn
  • 1 st rödlök
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 smulat lagerblad
  • 1/2 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 901 kJ / 202 kCal