Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bräckt lax med pestopotatis

Här är ett otroligt gott och fräscht recept på bräckt lax med pestopotatis som bara tar en halvtimme att tillaga. Du bryner lax i stekpanna och steker sedan i ugn, tillagar fryst Italian Pesto grönsaksblandning och blandar med potatis och pesto.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Koka potatisen.
  4. Hetta upp en stekpanna och strö lite salt i botten, lägg i laxbitarna och bryn dem på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Stek dem klara i ugnen tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Tillaga grönsaksblandningen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den med potatis och pesto, smaksätt med salt och peppar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den frysta grönsaksblandningen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos, men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: pesto innehåller parmesan som kan innehålla lysozym. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E 1105 lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 900 g potatis
  • 1 tsk salt och peppar
  • 1 krm peppar
  • 400 g fryst grönsaksblandning (Italian Pesto)
  • 3 msk pesto
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2361 kJ / 565 kCal