Bouillabaisse st Paul

110
2
Bouillabaisse st Paul

Bouillabaisse st Paul är en gryta fylld med intensiva smaker från kryddor, grönsaker och havets läckerheter. Några av pärlorna som du hittar i rätten är blåmusslor, räkor, saffran, vitt vin och morot. Förstaklassig, mustig och himmelskt god!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Bouillabaisse st Paul

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 selleristjälk
2 msk olivolja
1/2 tsk timjan
1 krm rosmarin
1 krm fänkålsfrön
1 lagerblad
3 persiljestjälkar
1 paket saffran (à 1/2 g)
500 g krossade tomater
3 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
4 msk konc fiskfond
1 bit apelsinskal
600 g blandade fasta fisksorter (t ex lax och sej)
300 g räkor med skal
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 påse/nät blåmusslor (à 1 kg)

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i fonden. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden och byt rouille mot crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Christina

2014-06-24

Jag älskar fisk i alla former viket jag inte gjorde som barn. Det här låter väldigt gott. Ska prövad den på fredag när vi ska ha gäster. Har mer eller mindre slutat att äta kött vet inte varför men så är det

Marianne

2009-01-09

Hej För lite soppa till 4 pers. Tunn i smaken. Stommen bra med grönskarna, men det blev knappt 3 dl kvar efter 45 min kokning, lite för lite till 4 pers.. Tog mer fiskbuljong, lite grädde och 3 dl mer vitt vin, smaksatte med mera thaliländsk fisksås, gjorde Aioöi till och sen va d bra!! / Mari-Anne