Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bouillabaisse st Paul

Bouillabaisse st Paul är en gryta fylld med intensiva smaker från kryddor, grönsaker och havets läckerheter. Några av pärlorna som du hittar i rätten är blåmusslor, räkor, saffran, vitt vin och morot. Förstaklassig, mustig och himmelskt god!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar. Skär sellerin i bitar.
  2. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i olivolja i en kastrull ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt timjan, rosmarin, fänkålsfrön, lagerblad, persiljestjälkar och saffran och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  3. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter.
  4. Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Sila ner soppan i en ny kastrull. Koka upp, smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev sjögräs. Kasta musslor som är trasiga eller öppna.
  6. Lägg ner fisken och musslorna och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills fisken är färdig. Lägg ner räkorna och låt dem bli varma. Servera med hackad persilja och Rouille.

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i fonden. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden och byt rouille mot crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • 3 persiljestjälkar
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 4 msk konc fiskfond
  • 1 bit apelsinskal
  • 600 g blandade fasta fisksorter (t ex lax och sej)
  • 300 g räkor med skal
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 påse/nät blåmusslor (à 1 kg)
Lägg till i inköpslistan