Fransk fisksoppa med fänkål, potatis, kräftstjärtar, torsk, lax och saffran är både värmande och mättande. Den får sällskap på tallriken av en gul och smakrik aioli med apelsintouch och krispiga örtkrutonger.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
4 2012
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd bröd utan mjölk.
Gör äggfri: byt ut aiolin mot crème fraiche smaksätt med lite fransk senap, pressad vitlök och apelsinskal.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helena
2022-10-03Jättegod soppa. Körde räkor istället för kräftor, lade till morötter och skippade aiolin. Kommer lagas många gånger framöver.
Karl
2021-06-13Mycket gott! Och riktig smalmat om man ersätter aiolin med lite lätt créme fraiche med vitlök i.
Cecilia
2021-05-07För mycket potatis.