Borsjtj-rödbetssoppa

27
3
Borsjtj-rödbetssoppa

Borsjtj-rödbetssoppa är en rejäl och mättande soppa på jordärtskockor, rotselleri, rödbetor, spenat och kryddor. Tomatpuré gör soppan vackert mörkröd.

Borsjtj-rödbetssoppa

Ingredienser

4 portioner
250 g rödbetor
200 g jordärtskockor
50 g rotselleri
1 gul lök
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 1/4 l grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
salt och peppar
1/2 knippe dill
100 g färsk spenat

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Eva

2002-12-06

Hjättegod

Eva

2002-12-06

Hjättegod

Hanna

2002-11-14

Helt underbart gott! Servera gärna med lite gräddfil till det blir en jättegod brytning till den varma soppan.

Näringsvärde per portion

Energi 884 KJ / 211 kCal
Fett 123 g
Salt 373 g
Kolhydrater 181 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden