Borsjtj-rödbetssoppa

Borsjtj-rödbetssoppa är en rejäl och mättande soppa på jordärtskockor, rotselleri, rödbetor, spenat och kryddor. Tomatpuré gör soppan vackert mörkröd.

Ingredienser
4 portioner
250 g rödbetor
200 g jordärtskockor
50 g rotselleri
1 gul lök
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 1/4 l grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
salt och peppar
1/2 knippe dill
100 g färsk spenat
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi884 KJ / 211 kCal
Fett12.3 g
Salt3.73 g
Kolhydrater18.1 g
Protein4.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hjättegod
Eva
2002-12-06Hjättegod
Eva
2002-12-06Helt underbart gott! Servera gärna med lite gräddfil till det blir en jättegod brytning till den varma soppan.
Hanna
2002-11-14