Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Borsjtj-rödbetssoppa

Borsjtj-rödbetssoppa är en rejäl och mättande soppa på jordärtskockor, rotselleri, rödbetor, spenat och kryddor. Tomatpuré gör soppan vackert mörkröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rödbetor, jordärtskockor, roselleri och lök. Riv rotfrukterna grovt. Hacka löken. Fräs den i lite av oljan utan att den får färg.
  2. Pressa över vitlöken och tillsätt tomatpurén. Låt fräsa någon minut. Häll i buljongen och låt soppan koka på svag värme ca 20 min.
  3. Tillsätt lite mer vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj spenaten och strimla den grovt. Blanda den med resten av den hackade dillen och droppa över olivolja. Salta och peppra.
  5. Strö ett par msk hackad dill över soppan precis innan den serveras. Servera salladen till soppan.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g rödbetor
  • 200 g jordärtskockor
  • 50 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/4 l grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • salt och peppar
  • 1/2 knippe dill
  • 100 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 884 kJ / 211 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept