Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bookmaker-toast med pepparrotskräm och frasiga lökringar

Här är en tjusig, snabblagad och superb bookmaker-toast med pepparrotskräm och frasiga lökringar. En lyxig och delikat toast som med sina ljuvliga smaker är en utmärkt och festlig förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i skivor, ställ åt sidan.
  2. Skala och skär löken i så tunna skivor som möjligt. Lägg ut dem på en tallrik. Pudra löken med majsstärkelsen och blanda runt.
  3. Hetta upp oljan i en mindre kastrull till ca 180°C. Kontrollera temperaturen med en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på ca 1 minut.
  4. Lägg i lökringarna och låt fritera under omrörning tills de blivit krispiga och gyllenbruna. Låt rinna av på hushållpapper.
  5. Vispa crème fraiche, pepparrot och salt med elvisp i en bunke några minuter, den ska bli riktigt fast. Ställ i kylen.
  6. Krydda biffarna runt om med grillkryddan. Stek dem i olja och 1 msk smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ett par minuter.
  7. Bred lite smör på brödskivorna och lägg dem med smörsidan ner i en stekpanna, stek någon minut på varje sida.
  8. Lägg upp brödskivorna på tallrikar. Fördela tomatskivorna på bröden. Krydda med salt och peppar. Ringla lite olivolja över tomaterna.
  9. Skär köttet i skivor och fördela över tomatskivorna. Klicka på pepparrotskrämen och toppa med de krispiga lökringarna. Servera med en morots- och grönsallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd och kontrollera innehållet i grillkryddan.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i grillkryddan och brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme, stek i enbart olja och kontrollera innehållet i grillkryddan och brödet.
Gör äggfri: kontrollera brödet.

 

Tips

När crème fraichen vispas med elvisp blir den först lös, men fortsätt vispa, efter några minuter blir den härligt fluffig och fast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor biff (à 150 g)
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • ca 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl matolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk pepparrot från tub
  • 2 msk grillkrydda (gärna av typ cajun)
  • 4 rejäla skivor lantbröd (gärna med surdeg)
  • olja
  • smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 744 kJ / 178 kCal