Bönsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Bönsallad

En härlig sallad av bönor är både gott och riktigt mättande. Bönsalladen passar utmärkt som substitut till den traditionella potatissalladen och är dessutom väldigt snabb och enkel att laga till!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola av bönorna i ett durkslag.
  2. Skala och skiva löken fint. Skölj och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
  3. Häll av fetaost och oliver.
  4. Blanda samtliga ingredienser. Smaksätt med flingsalt, nymald svartpeppar, balsamvinäger och gärna finhackade örtkryddor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 burk inlagd fetaost med oliver och kryddblandning (à ca 150 g)
  • 1 burk svarta oliver (à ca 250 g)
  • 1 tsk fling- eller örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 kruka valfria färska örtkryddor
Lägg till i inköpslistan