Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Bönsallad

Ett snabblagat recept på en nyttig och god bönsallad. Krispiga grönsaker som paprika, sockerärtor och gurka tillsammans med en örtdressing med smak av citron och vitlök utgör denna härliga bönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skölj och tärna grönsakerna.
  2. Blanda allt i en skål. Salta och peppra.
  3. Servera gärna tillsammans med Sardell- & olivstekt lammytterfilé, Honungskryddad rosmarinsky och Potatis- och zucchinigratäng.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Om du serverar lammfilén utan tapenade och inte har någon sås, gör gärna dressingen till bönsalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk vita spagna- bönor (à 400 g) andra stora vita bönor
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gurka
  • ca 200 g sockerärtor
  • 2 tomater
  • 1 bit purjolök
  • salt och svartpeppar
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • färska örter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer