Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Bönsallad

En enkel och oerhört snabblagad bönsallad som med den syrliga hemmagjorda dressingen blir fulländad. Perfekt att servera som tillbehör eller som en enklare lunch tillsammans med nybakat bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj salladsbladen. Lägg dem i botten på lådan.
  2. Skölj bönorna. Hacka paprikan och löken. Varva bönor, paprika och majskorn i lådan. Strö över löken.
  3. Dressing: Blanda dressingen och häll över den.
  4. Ett generöst bröd och frukt gör måltiden komplett.

Ingredienser

Portioner: 1
  • salladsblad
  • 2 dl kokta röda bönor t ex kidneybönor på burk
  • 1 stor grön paprika
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl majskorn
Dressing
  • 2 msk limesaft eller citronsaft
  • 1/2 hackad chilifrukt eller chilipeppar (1/2 chilifrukt motsvarar 1 krm chilipeppar)
  • 1/2 hackad vitlöksklyfta
  • 2 krm malen koriander
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?