Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Böngryta med tomat

Denna mustiga helvegetariska gryta med haricots verts och vita bönor får karaktär av fyllig tomatsås med sting av sambal oelek och sötma av honung. Servera med couscous och en klick sval gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i strimlor.
  2. Fräs lök och morötter i oljan i en gryta. Häll över de passerade tomaterna och krydda med honung, sambal oelek och salt. Låt grytan puttra under lock ca 10 min.
  3. Blanda i haricots vertsen och puttra ytterligare ca 5 min. Spola hastigt av de vita- eller röda bönorna med kallt vatten. Blanda ner bönorna i grytan och låt dem bli varma.
  4. Till servering: Servera grytan med couscous eller ris och en klick gräddfil.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör används.

Näringsvärdet är beräknat inkl couscous och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 2 msk olja
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 msk honung
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 förp haricots verts (à 250 g)
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
Till servering
  • couscous eller ris
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2358 kJ / 563 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept