Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Böndipp

Böndipp är mycket trivsamt och du lagar den lätt själv. Böndippen består av mixade kidneybönor och härliga kryddor. Vitlök och citron ger god smak i dippen, likaså chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Stek lök, vitlök och chili i en stekpanna med oljan tills de är gyllenbruna. Låt svalna något. 
  2. Lägg i matberedaren tillsammans med de sköljda avrunna bönorna och citronjuicen. Mixa någon minut till en slät, krämig konsistens.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en burk med lock. Ringla ev över extra olivolja. Förvara i kylen.

För alla

Fri från guten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(19)

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 burk kidneybönor (à 410 g)
  • 1/2 dl citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
571 kJ / 137 kCal
Läs mer om näringsvärden