Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Böndipp

Böndipp är mycket trivsamt och du lagar den lätt själv. Böndippen består av mixade kidneybönor och härliga kryddor. Vitlök och citron ger god smak i dippen, likaså chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Stek lök, vitlök och chili i en stekpanna med oljan tills de är gyllenbruna. Låt svalna något. 
  2. Lägg i matberedaren tillsammans med de sköljda avrunna bönorna och citronjuicen. Mixa någon minut till en slät, krämig konsistens.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en burk med lock. Ringla ev över extra olivolja. Förvara i kylen.

För alla

Fri från guten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 burk kidneybönor (à 410 g)
  • 1/2 dl citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 571 kJ / 137 kCal

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer