Recept: Böndipp
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Böndipp

9 röster

Böndipp är mycket trivsamt och du lagar den lätt själv. Böndippen består av mixade kidneybönor och härliga kryddor. Vitlök och citron ger god smak i dippen, likaså chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008.

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 burk kidneybönor (à 410 g)
  • 1/2 dl citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Så här gör du

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Stek lök, vitlök och chili i en stekpanna med oljan tills de är gyllenbruna. Låt svalna något. 
  2. Lägg i matberedaren tillsammans med de sköljda avrunna bönorna och citronjuicen. Mixa någon minut till en slät, krämig konsistens.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en burk med lock. Ringla ev över extra olivolja. Förvara i kylen.

För alla

Fri från guten, laktos, mjölkprotein och ägg.