Persiskt saffransris eller bondbönrisotto med dill lämnar dig inte oberörd. Tar lite tid att göra men du kommer att njuta av de vackra färgerna och de gudomligt goda smakerna hos saffran och berberisbär.
Ingredienser
4 portioner
4
dl
basmatiris
2
dl
vatten till kokning
1
msk
salt
1/2
dl
olja
3
fasta potatisar (skalade och skivade i 1 cm tjocka skivor)
300
g
haricots verts eller kokta svarta bönor (300 g haricots verts motsvarar 1 burk svarta bönor)
3
dl
hackad dill
Garnering
1
påse saffran (à 0,5 g)
2
msk
hett vatten
3
msk
zereshk (torkade berberisbär) alt torkade lingon, röda vinbär eller russin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
22
2 st
Kommentarer
Reza
2017-11-03
Tyvärr receptet stämmer inte för att vi iranier använder bondbönor och ingen annan böner
Redaktionen ICAse
2017-11-07
Hej Reza!
Klart du kan använda bondbönor om du vill. Hälsningar Michelle
Cecilia
2017-10-03
Men enligt namnet ska det ju vara bondbönor, haricots verts är ju helt andra bönor...kanske skulle stå nåt om varför man bytt... Jag vet att det heter Baghele polo på persiska och bahele är just bondbönor, som ger rätten en helt annan karaktär! :)
Kommentarer
Reza
2017-11-03Tyvärr receptet stämmer inte för att vi iranier använder bondbönor och ingen annan böner
Redaktionen ICAse
2017-11-07Hej Reza! Klart du kan använda bondbönor om du vill. Hälsningar Michelle
Cecilia
2017-10-03Men enligt namnet ska det ju vara bondbönor, haricots verts är ju helt andra bönor...kanske skulle stå nåt om varför man bytt... Jag vet att det heter Baghele polo på persiska och bahele är just bondbönor, som ger rätten en helt annan karaktär! :)