Bönbiffar med rostad rotselleri

3
2 Klimatsmart
Bönbiffar med rostad rotselleri

Bönbiffar kan du enkelt svänga ihop själv genom att mixa bönor med bland annat ströbröd och ägg. Här serveras sedan biffarna med couscous, en majonnäs smaksatt med både chilipasta och spiskummin, samt med ugnsbakad rotselleri.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Bönbiffar med rostad rotselleri

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g
rotselleri
1/2 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar

Biffar

400 g
fryst bönmix
1 dl
ströbröd
1
ägg
1 msk
majsstärkelse
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 tsk
chilipasta
1 krm
spiskummin
1/2 msk
rapsolja

Majonnäs

1 1/2 dl
majonnäs
1 tsk
chilipasta
2 krm
spiskummin
4
port couscous
1
rödlök
2
hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i chilipastan.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous och ströbröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta rödlöken i ugnen tillsammans med sellerin de sista 5 minuterna.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Susanne

8/6/2020

Underbart gott!

Christina

5/27/2020

Funkar riktigt bra som vegetariskt rätt. Chilimajonnäsen höjer rätten!

Näringsvärde per portion

Energi 3361 KJ / 808 kCal
Fett 33 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 92 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept