Bönbiffar med rostad rotselleri

9
3 Klimatsmart
Bönbiffar med rostad rotselleri

Bönbiffar kan du enkelt svänga ihop själv genom att mixa bönor med bland annat ströbröd och ägg. Här serveras sedan biffarna med matvete, en dipp smaksatt med både sambal oelek och spiskummin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Bönbiffar med rostad rotselleri

Ingredienser

4 portioner
ca 200 g rotselleri
ca 375 g svartrötter
1/2 msk rapsolja
salt
peppar

Biffar

400 g fryst bönmix
1 dl ströbröd
1 ägg
1 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 tsk sambal oelek
1 krm spiskummin
1/2 msk rapsolja

Dipp

2 dl sojabaserad fraiche
1 tsk sambal oelek
2 krm spiskummin
4 port matvete eller couscous
1 krispsallad
1 rödlök

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Receptet har uppdaterats mars 2022.

Gör så här

Tips

Rosta rödlöken i ugnen tillsammans med sellerin de sista 5 minuterna.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Ewelina

2021-05-24

Överraskande god vegetarisk rätt!

Susanne

2020-08-06

Underbart gott!

Christina

2020-05-27

Funkar riktigt bra som vegetariskt rätt. Chilimajonnäsen höjer rätten!

Näringsvärde per portion

Energi 2588 KJ / 619 kCal
Fett 16 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 88 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden