Blomkålssoppa med lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blomkålssoppa med lax

Slät och gräddig blomkålssoppa med gul lök och purjolök. Servera soppan i djupa tallrikar och lägg i lyxiga bitar av rökt lax. En fyllig och värmande soppa som passar bra att värma sig med i höstrusket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj purjolöken och skala löken. Skär allt i små bitar och fräs i matfettet utan att det tar färg. Tillsätt Grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt blomkålsbuketter och koka sakta i 15-20 minuter.
  2. Mixa soppan, tillsätt grädde, salt och peppar.
  3. Häll upp soppan i djupa tallrikar och lägg i bitar av rökt lax.

Tips

Laxen kan bytas ut mot rökt skinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 10 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g rökt lax
Lägg till i inköpslistan