Blomkålspuré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blomkålspuré

Härligt len blomkålspuré med mandelpotatis, mjölk, smör och crème fraiche. Blomkålspurén passar utmärkt att servera till nyårsfestlig biffrad, kantarellfräs och rödvinssås med chili och kakao.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala mandelpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Lägg i en kastrull. Tillsätt mjölk och salt. Koka blomkålen mjuk.
  3. Häll av potatisen och blomkålen (spara ca 2 dl av kokspadet från blomkålen, för 6 port). Låt ånga av.
  4. Mosa potatisen med en gaffel. Mixa potatis och blomkål slät och luftig med lite av kokspadet i en matberedare. Tillsätt crème fraiche och smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Serveras gärna till Nyårsfestlig biffrad, Kantarellfräs och Rödvinssås med chili & kakao.

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktisfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havrebaserad dryck. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Blomkålspurén kan med fördel göras dagen före. Värm den försiktigt i kastrull med lite mjölk eller grädde alt lite kokspad. Rör om under tiden.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g mandelpotatis
  • 1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
  • 1 l mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1090 kJ / 260 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden