Blomkålscurry med kokos och koriander

4
0 Klimatsmart
Blomkålscurry med kokos och koriander

En supersmarrig vego blomkålscurry som doftar thailandsbeach lång väg. Klassiska thaiingredienser som kokosmjölk, koriander och ingefära sätter smakprofilen i denna underbara gryta. Blomkål ger en mättande grund och rätten fräschas upp av knapriga salladsärter. Servera med nudlar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Blomkålscurry med kokos och koriander

Ingredienser

4 portioner
ca 65 g
purjolök
2
vitlöksklyftor
2
röd chili
1
blomkål
1 tsk
mald ingefära
1 msk
curry
1 tsk
paprikapulver
2 msk
olivolja
400 ml
kokosmjölk
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt och peppar
4
port äggnudlar
1
kruka koriander
150 g
salladsärtor
1 dl
kokoschips

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Prova byt ingefära och curry mot 1/2 msk röd currypasta (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2941 KJ / 703 kCal
Fett 40 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept