Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Blodapelsin med honungsricotta

En len efterrätt med smakfull citruston kan du laga med detta recept på blodapelsin med honungsricotta - snabbt och enkelt! Lägg dina apelsinfiléer i en skål och toppa med den smakfulla, söta krämen och rostade, mumsiga solroskärnor. Färdigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ricotta , finrivet skal av tvättad blodapelsin och honung. Skär bort skalet på blodapelsinerna, se till att få med allt det vita.
  2. Skär ut hinnfria apelsinfiléer och dela varje filé i 2–3 bitar.
  3. Fördela frukten i portionsglas eller skålar. Klicka på honungsricottan och strö över rostade solroskärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 ask ricottaost (à 250 g)
  • finrivet skal av 1/2 tvättad blodapelsin
  • 2 tsk honung
  • 3 blodapelsiner
  • 2 msk solroskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?