Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blåbärsplättar

Recept på utsökta och färgglada plättar med blåbär. Blåbärsplättar gör du av bland annat blåbär, ägg, mjölk och smör. Barnsligt gott till lunch eller perfekt till lyxig brunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina blåbären. Vispa ägg i en burk.
  2. Häll i hälften av mjölken, plus vetemjölet. Vispa tills alla klimpar löst upp sig.
  3. Häll i resten av mjölken, salt och vaniljsocker.
  4. Mosa hälften av blåbären (resten blir garnering). Rör ner blåbärsmoset i smeten.
  5. Smält margarin eller smör på låg värme. Häll matfettet i plättsmeten och rör om.
  6. Hetta upp ett plättjärn och grädda tunna plättar av smeten.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 paket djupfrysta blåbär (à 250 g)
  • 2 små ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 msk margarin eller smör
Lägg till i inköpslistan