Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blåbärspaj

Den klassiska blåbärspajen är svår att inte tycka om. Fungerar både som dessert efter en middag eller som eftermiddagsfika. Tillsätt muscovadoråsocker och potatismjöl till blåbären så de inte blir så rinniga. Servera med en klick grädde eller glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Börja med pajdegen. Skär smöret i bitar. Blanda smör, mjöl, socker och muscovadoråsocker, för hand eller i matberedare.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Ställ i kylen 30 minuter.
  5. Blanda muscovadoråsocker och potatismjöl i en bunke. Tillsätt blåbären och rör runt. Häll ut blåbären i pajformen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
  7. Till servering: Servera med glass eller grädde.

För alla

Pajen innehåller gluten, laktos, mjölkprotein men är fri från ägg om lämpligt tillbehöranvänds.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Välj lämpligt tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj lämpligt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 7 dl blåbär (7 dl motsvarar ca 350 g) eller andra bär, t ex björnbär eller hallon
  • 2 dl ljust muscovadoråsocker
  • 2 msk potatismjöl
Deg
  • 125 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk ljust muscovadoråsocker
  • 2 msk vatten
Till servering
  • glass eller vispad grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?