Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Biffsallad

En riktigt lyxig sallad med saftig entrecôte som ackompanjeras av grillad paprika och zucchini. Du sveper in biffsalladen i senapsvinägrett och strör rostade pinjenötter och fabulös parmesan över och sedan är det bara att avnjuta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Skölj medelhavsmixen, paprikan och zucchinin. Dela paprikan på längden, tag bort kärnhuset. Skär zucchinin i grova skivor. Lägg paprikorna med skinnsidan upp på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen. Rosta ca 20 min eller tills skinnet mörknar, låt svalna. Drag av skinnet på paprikan och dela den i grova bitar. Pensla zucchinin med lite olivolja, grilla på hög värme.
  3. Stek köttet några minuter på varje sida i lite olja. Krydda med salt och peppar. Skär köttet i bitar.
  4. Blanda senapen med vinägern och tillsätt oljan under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Skala och skiva löken. Lägg upp medelhavsmix, grönsakerna, köttet, löken, hyvlad parmesanost och pinjenötterna på ett uppläggningsfat eller i en skål. Servera med senapssåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 cl påse färdig sallad medelhavsmix
  • 2 röda paprikor
  • 300 g zucchini
  • 600 g entrecôte eller ryggbiff i skivor
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja eller olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 rödlök
  • 75 g färsk parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer