Biff Rydberg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff Rydberg

Biff Rydberg är en klassiker med kött och potatis som alltid uppskattats. Tärnad oxfilé och ugnslagade klyftpotatisar får en fin avslutning med en krämig äggula och en klick dijonsenap.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och klyfta potatisen. Halvera varje klyfta. Koka potatisbitarna i ca 5 minuter och häll av i durkslag.
  3. Fördela matoljan i en långpanna. Låt den bli varm i ugnen. Lägg i potatisklyftorna. Låt stå ca 20 minuter i ugnen. Rör om då och då.
  4. Skär köttet i stora tärningar och stek hastigt på hög värme (låt det gärna vara lite rosa i mitten). Håll varmt till servering i folie eller ugnen.
  5. Skala och hacka löken. Låt löken brynas genomskinlig i köttspadet som blir kvar i pannan.
  6. Lägg upp på tallrikar. Låt det bli en liten urgröpning i mitten där äggulan hälls ner hel. Om du serverar äggulan i sitt skal så tvätta skalet noga först, för hygienens skull. Servera dijonsenap till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 medelstora potatisar
  • 2 msk matolja
  • 600 g oxfilé eller biff
  • 2 stora gula lökar
  • smör till stekning
  • 4 äggulor
  • dijonsenap till servering
Lägg till i inköpslistan