Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor

Smakrik husman med härliga tillbehör! Tärna rödbetorna riktigt fint, annars riskerar biffarna att falla sönder vid stekning. Servera Biff Lindström med rostad potatis, brynt smör, citronskal och timjan samt haricots verts i en senaps- och sardellmajonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis: Koka potatisen med skal tills den är lätt överkokt. Häll av vattnet.
  2. Sätt ugnen på 250°C. Bryn smöret i en liten kastrull.
  3. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt. Krossa den lätt med en gaffel. Skeda över det brynta smöret. Strö över timjan, citronskal, salt och peppar. Blanda runt. Ställ in i mitten av ugnen tills potatisen fått fin färg och blivit lite krispig, 20–25 minuter.
  4. Biff Lindström: Skala och finhacka löken. Grovhacka kaprisen. Skär rödbetorna i små fina tärningar. Blanda hastigt ihop färsen med lök, kapris, rödbetor, äggulor, senap, salt och peppar. Smeten ska precis bara gå ihop.
  5. Forma smeten till 8 biffar (för 4 port) med oljade händer.
  6. Stek biffarna i smör på hög värme ca 1 minut. Vänd sedan och stek ytterligare ca 3 minuter på lägre temperatur, tills biffarna är klara. 
  7. Sardellbönor: Rör ihop majonnäs, dijonsenap och sardellhacket. Koka bönorna hastigt i saltat vatten under lock ca 1 minut. Häll av vattnet. Blanda bönorna med majonnäsen.
  8. Till servering: Servera biffarna med den krossade potatisen och sardellbönorna. Garnera gärna med krasse.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Innehåller ägg.

Tips

Såsa till det! Koka ihop 1/2 dl lag från rödbetorna med 2 msk konc oxfond (för 4 port) efter att du har stekt biffarna, i samma stekpanna. Skeda över vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Krossrostad potatis
  • 900 g små potatisar (t ex delikatesspotatis)
  • 50 g smör
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Biff Lindström
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 dl kapris
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 500 g högrevsfärs eller nötfärs
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
Sardellbönor
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 finhackad sardellfilé
  • 150 g haricots verts
Till servering
  • ev krasse till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3390 kJ / 812 kCal