Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor

11
2
Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor

Smakrik husman med härliga tillbehör! Tärna rödbetorna riktigt fint, annars riskerar biffarna att falla sönder vid stekning. Servera Biff Lindström med rostad potatis, brynt smör, citronskal och timjan samt haricots verts i en senaps- och sardellmajonnäs.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor

Ingredienser

4 portioner

Krossrostad potatis

900 g
små potatisar (t ex delikatesspotatis)
50 g
smör
1 msk
hackad färsk timjan
1 msk
finrivet citronskal
1 tsk
salt
1 krm
peppar

Biff Lindström

1
schalottenlök
1/2 dl
kapris
200 g
inlagda rödbetor
500 g
högrevsfärs eller nötfärs
4
äggulor
1 1/2 msk
dijonsenap
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
2 msk
smör till stekning

Sardellbönor

3 msk
majonnäs
1 msk
dijonsenap
1
finhackad sardellfilé
150 g
haricots verts

Till servering

ev krasse till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Innehåller ägg.
Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Såsa till det! Koka ihop 1/2 dl lag från rödbetorna med 2 msk konc oxfond (för 4 port) efter att du har stekt biffarna, i samma stekpanna. Skeda över vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Lina

5/1/2020

Fantastiskt gott! Rekommenderar verkligen detta recept!

Helena

11/21/2018

Suveränt recept!

Näringsvärde per portion

Energi 3390 KJ / 812 kCal
Fett 49 g
Salt 7.23 g
Kolhydrater 46 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept