Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor

Smakrik husman med härliga tillbehör! Tärna rödbetorna riktigt fint, annars riskerar biffarna att falla sönder vid stekning. Servera Biff Lindström med rostad potatis, brynt smör, citronskal och timjan samt haricots verts i en senaps- och sardellmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
4 portioner
Krossrostad potatis
900 g små potatisar (t ex delikatesspotatis)
50 g smör
1 msk hackad färsk timjan
1 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
1 krm peppar
Biff Lindström
1 schalottenlök
1/2 dl kapris
200 g inlagda rödbetor
500 g högrevsfärs eller nötfärs
4 äggulor
1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör till stekning
Sardellbönor
3 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
1 finhackad sardellfilé
150 g haricots verts (bönor)
Till servering
ev krasse till servering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Såsa till det! Koka ihop 1/2 dl lag från rödbetorna med 2 msk konc oxfond (för 4 port) efter att du har stekt biffarna, i samma stekpanna. Skeda över vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3390 KJ / 812 kCal
Fett49 g
Salt7.23 g
Kolhydrater46 g
Protein45 g
Kommentarer
Fantastiskt gott! Rekommenderar verkligen detta recept!
Lina
2020-05-01Suveränt recept!
Helena
2018-11-21