UNDER 30 MIN | Medel

Beef chilitortilla med avokado

För att komponera en perfekt tortilla krävs följande: en mustig chili, mjuk och len avokado, söta tomater och fräsch sallad. Sedan såklart, det som binder ihop alla dessa härliga komponenter, smetanan! Lägg upp ingredienserna i den lite söta majstortillan, och låt maten tysta mun...

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda bönorna med chilin i en kastrull. Värm under lock i ca 6 minuter på medelvärme, rör då och då.
  2. Skär tomaterna och salladen i mindre bitar. Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skär avokadon i bitar.
  3. Servera chilin i tortillabröden med tillbehören.

För alla

Kontrollera noga innehållet i beef chilin och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Om du köper bönor i lag häll av lagen och spola i kallt vatten och låt rinna av.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 120 g svarta kokta bönor (utan lag)
  • 1 förp pulled beef chili (à 400 g)
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka sallad
  • 1 avokado
  • 4 majstortillabröd (medium)
  • 1 dl smetana

Näringsvärde
Per portion

Energi 3286 kJ / 982 kCal