Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bearnaisesås

Spännande och annorlunda recept på bearnaisesås av buljong, äggulor, dragon, rödvinsvinäger och färsk persilja. Denna smarriga och krämiga sås tillagas snabbt och enkelt och passar till de flesta kötträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, buljongtärning, vinäger och dragon under omrörning.
  2. Rör ut maizenan i lite vatten och tillsätt även den. Låt koka en kort stund. Låt svalna.
  3. Rör ner äggulorna och värm upp på nytt och rör tills såsen tjocknar lite.
  4. Rör ner smöret tills allt smält och rör sedan i persiljan. Smaka ev av med lite salt.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,8 tsk dragon
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 äggulor (från små ägg)
  • 25 g smör (eller mjölkfritt margarin vid laktosintolerans)
  • klippt färsk persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?