Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bästa kladdkakan

Recept på bästa kladdkakan får du här. En smarrig kraftfull kaka med tre olika möjliga garneringar. En med Philadelphiaost, citron och kokos, en garnering med smör, florsocker och kaffe och en med nougat och nötter, gärna pistage. Bara att välja! Vill du har mer att välja på?
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör och låt svalna. Rör hastigt ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och ägg, ett åt gången. Tillsätt vetemjöl och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form (22 cm diameter). 
  3. Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Låt kallna. Välj en av toppingen eller ät kakan som den är. Kakan sätter sig och blir fastare när den kallnar.

Limetopping: Blanda färskost, florsocker, riven kokos, rivet skal och juice av lime och riven vit choklad. Bred över kakan och strö över rivet limeskal.

Kaffetopping: Blanda smält smör med kakao, vaniljsocker, florsocker och starkt kaffe. Låt svalna lite. Bred över kakan, toppa med Non Stops.

Nöttopping: Smält nougat. Bred över kakan. Strö över salta, rostade nötter.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 krm salt
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
Limetopping
  • 100 g färskost
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 dl riven kokos
  • rivet skal och juice av 1 lime
  • 50 g riven vit choklad
Kaffetopping
  • 50 g smält smör
  • 1 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk starkt kaffe
  • Non Stop
Nöttopping
  • 100 g nougat
  • 50 g salta, rostade nötter (t ex pistage)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!