Basilikakyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Basilikakyckling

Basilikakyckling är ett frestande recept på kyckling med en utsökt smak av basilika och vitt vin. Servera den läckra kycklingen tillsammans med pasta och en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingen i 6-8 portionsbitar (för 4 port). Smält margarin eller smör i stekgryta. Bryn kycklingdelarna runt om. Salta och peppra.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Låt den fräsa med några minuter. Tillsätt vitt vin. Krydda med basilika. Låt koka 35-40 minuter. Lägg i oliverna.
  3. Servera med pasta och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk basilika
  • 15 svarta oliver
  • 4 port pasta
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan