Barbecuesås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Barbecuesås

Gör din egen barbecuesås! Det blir kryddstarkt och riktigt gott. Vitlök, honung, ingefära och tabasco ger härlig smak. Du låter allt puttra på spisen så att smakerna förenas.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite olja. Tillsätt tomatpuré, honung och farin.
  2. Skala och riv ingefäran. Tillsätt den, tomaterna, vinägern samt lagerblad, salt och tabasco. Låt puttra i minst 30 minuter.
  3. Servera gärna till Barbecuekyckling.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 dl
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 2 msk brun farin
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 lagerblad (gärna färska)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk tabasco
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 139 kJ / 33 kCal
Läs mer om näringsvärden