Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Barbecuekyckling

Ett mäktigt recept på barbecuekyckling i wrap. Du gör rätten av BBQ-sås, chiliflakes, kycklingfilé och tunnbröd. Servera i tunnbröd med fräscha grönsaker och smaskiga valfria röror!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda barbecuesås, chiliflakes och salt i en skål. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll i såsen och låt marinera i minst 2–3 timmar i kylen, gärna över natten.
  2. Grilla kycklingen ca 5 minuter på varje sida, gärna under lock. Låt köttet vila ett par minuter. Skär kycklingen i skivor. Låt var och en fylla sitt tunnbröd med kyckling och tillbehör som t ex Vitlöksmajonnäs, Hamburgerdressing eller Avokadokräm. Rulla ihop till en strutformad rulle med en servett runt om.
  3. Servera gärna tillsammans med Couscoussallad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 - 2 1/2 dl barbequesås
  • 3 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 påse mjuka rektangulära tunnbröd (à 375 g)

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info