Banankaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Banankaka

Har bananerna sett bättre dagar? Gör en saftig banankaka med hackad choklad. En halverad banan på toppen gör kakan till en riktig snygging.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mosa bananerna. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära.
  3. Vispa smör och farinsocker fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget, och de mosade bananerna.
  4. Vänd ner mjölblandningen och hackad choklad. Häll smeten i en smord och mjölad brödform, 1 1/2 l (för 10-12 bitar).
  5. Topping: Halvera bananen och lägg på kakan, strö över farinsockret.
  6. Grädda i ca 40 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mörkchoklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
  • 4 bananer (4 bananer motsvarar ca 550 g)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 100 g hackad mörk choklad (70 %)
Topping
  • 1 banan
  • 1 msk farinsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 950 kJ / 227 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept