Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Bakpotatis med tonfiskröra

Med hjälp av detta suveräna recept tillagar du läckra bakpotatisar med tonfiskröra. Rörans goda smak kommer ifrån ingredienser som tomater, tonfisk, purjolök och minifraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bakpotatis: Beräkna 1 potatis per person. Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka. Baka mitt i ugnen på galler i 50-60 minuter. Låt vila en kort stund.
  3. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Använd gärna en hadndduk så bränner du inte fingrarna. Fyll med en god röra.
  4. Tonfiskröra: Skölj och hacka tomaterna smått. Strimla purjolöken tunt. Blanda med minifraiche.
  5. Smula ner den avrunna tonfisken i röran. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i bakpotatisarna.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd Sour Supreme (innehåller soja) eller krämig tofu i stället för minifraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 2 - 3 tomater
  • 20 cm purjolök
  • 4 dl minifraiche
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 340 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer