Bakpotatis med tonfiskröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakpotatis med tonfiskröra

Här är ett klassisk och smarrigt recept på bakpotatis med tonfiskröra. Den goda tonfiskröran gör du på tonfisk, ägg, majs, gräddfil, kapris och vitlök som du fyller den ugnsbakade potatisen med. Supergott och uppskattat hos både vuxna och barn!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrubba och picka potatisarna med en provsticka. Ugnsbaka potatisarna i cirka 50 minuter, eller i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), cirka 15 minuter.
  3. Skala och hacka äggen. Låt majs och tonfisk rinna av. Blanda ägg, tonfisk, majs och gräddfil i en skål.
  4. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt kaprisen och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär en djup skåra i varje potatis och fyll med tonfiskröran.

Tips

Tonfiskröran är också en god fyllning till wraps eller utflyktsmackor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora bakpotatisar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1/2 burk majs (à 340 g)
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil eller matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kapris
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan