Bakad potatis med tonfiskröra
Här är ett klassiskt och smarrigt recept på bakad potatis med tonfiskröra. Den goda tonfiskröran gör du på tonfisk, ägg, majs, gräddfil, kapris och vitlök som du fyller den ugnsbakade potatisen med. Supergod och uppskattad bakpotatis med tonfisk.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar (à ca 180 g)
2 hårdkokta ägg
1/2 förp majs (à 150 g)
1 förp tonfisk i vatten (à 170 g)
1 1/2 dl gräddfil eller matlagningsyoghurt
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk kapris
1/2 tsk salt
1 tsk peppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil/matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil/matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Tonfiskröran är också en god fyllning till wraps eller utflyktsmackor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1279 KJ / 306 kCal
Fett8 g
Salt1.5 g
Kolhydrater37 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och lättlagad
Ingela
2022-09-01Enkelt & gott!!
Maria
2004-03-11