Baked oat

17
3
Baked oat

Frukost, dessert, mellanmål, nattamat eller middag… Baked oat, det vill säga en bakad grynblandning med havre och diverse godsaker, är en mättande rätt som passar att äta lite närsomhelst. Den är godast ljummen, gärna med en klick tjock yoghurt och söta bär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Baked oat

Ingredienser

6 portioner
5 dl
grynblandning (eller havre- råg- eller dinkelflingor)
1 tsk
bakpulver
1 tsk
malen kanel
1 tsk
vaniljpulver
1/2 tsk
salt
2
ägg
1/2 dl
flytande honung
5 dl
osötad mandeldryck

Fröblandning

1 dl
frön (t ex. pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön)
2 msk
rapsolja
1 msk
flytande honung

Till servering

bär
turkisk yoghurt

För alla

Gör glutenfri: använd ren havre, ersätt råg och dinkel med t ex bovete.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Redaktionen

10/16/2017

Hej Johanna! Det får vi be om ursäkt för, den har lite krispig konsistens på toppen. Men inuti är den mjuk. Hälsningar Michelle

Johanna

10/9/2017

Jag tycker att fotot är missvisande eftersom det på bilden ser krispigt ut. I verkligheten är konsistensen mer som en mjuk kaka. Jag använde laktosfri mjölk eftersom det var det som fanns hemma. Smaken var ok. Nästa gång kommer jag ta dubbelt så mycket kanel. Mättande.

Jenny

3/19/2017

Väldigt gott och enkelt att göra. Passar även bra skära upp äppelbitar och äta till.

Näringsvärde per portion

Energi 1686 KJ / 404 kCal
Fett 20 g
Salt 0.92 g
Kolhydrater 41 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept