Frukost, dessert, mellanmål, nattamat eller middag… Baked oat, det vill säga en bakad grynblandning med havre och diverse godsaker, är en mättande rätt som passar att äta lite närsomhelst. Den är godast ljummen, gärna med en klick tjock yoghurt och söta bär.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2016
Gör glutenfri: använd ren havre, ersätt råg och dinkel med t ex bovete.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.
Kommentarer
Redaktionen
10/16/2017Hej Johanna! Det får vi be om ursäkt för, den har lite krispig konsistens på toppen. Men inuti är den mjuk. Hälsningar Michelle
Johanna
10/9/2017Jag tycker att fotot är missvisande eftersom det på bilden ser krispigt ut. I verkligheten är konsistensen mer som en mjuk kaka. Jag använde laktosfri mjölk eftersom det var det som fanns hemma. Smaken var ok. Nästa gång kommer jag ta dubbelt så mycket kanel. Mättande.
Jenny
3/19/2017Väldigt gott och enkelt att göra. Passar även bra skära upp äppelbitar och äta till.