Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakade garnigrönsaker med vinägrett på brynt smör

Här ugnsbakas purjolök, kålrot, morötter och palsternacka med en grönsaksbuljong, och toppas med en vinägrett på brynt smör. Supergott tillbehör till både kött och fisk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Grönsaker: Ansa och skölj purjolöken. Dela den på längden och skär i ca 5 cm långa bitar.
  3. Skala kålroten, morötterna och palsternackorna.  Skär kålroten i ca 2 cm tjocka stavar, morötterna och palsternackorna i 4 långa klyftor på längden. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  4. Koka upp buljongen med salt, peppar och timjan. Häll den över grönsakerna och ställ in mitt i ugnen ca 1 1/2 timme eller tills grönsakerna är mjuka. Vänd grönsakerna någon gång under tillagningstiden.
  5. Hacka persiljan och strö den över grönsakerna vid servering.
  6. Vinägrett: Skala och hacka löken.
  7. Bryn smöret i en stekpanna tills det är brunt och doftar nötter. Tillsätt lök och vinäger, koka upp och dra av från värmen. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Blanda grönsakerna med vinägretten.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Grönsaker
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 kålrot
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 kruka persilja
Vinägrett
  • 1 silverlök
  • 100 g smör
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 625 kJ / 149 kCal