Bakad rotselleri med anjovismajonnäs och rostad lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakad rotselleri med anjovismajonnäs och rostad lök

En perfekt förrätt som passar bra att servera på teskedar – både praktiskt och fint! Baka rotselleriskivor i ugnen och täck sedan med ansjovismajonnäs. Toppa med rostad lök och en nätt dillkvist.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala rotsellerin. Dela den i halvor och skär dem i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Pensla med olivoljan, salta och peppra. Tillaga dem mitt i ugnen ca 1 1/2 timme eller tills sellerin är mjuk. Ta ut och låt svalna.
  3. Ansjovismajonnäs: Skala och finhacka löken. Hacka dillen. Grovhacka anjovisfiléerna.
  4. Blanda lök, dill, anjovis och majonnäs. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  5. Till servering: Lägg sellerin på ett serveringsfat och lägg på anjovismajonnäsen. Toppa med rostad lök och dill. (Rosta gärna löken själv, se recept under tips).

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök eller gör egen rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Rosta din egen lök
2 gul- eller rödlökar
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl matolja

Skala och skiva löken och blanda dem med majstärkelsen. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i löken i omgångar. När den fått fin färg, lyft upp den med hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1/2 rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Ansjovismajonnäs
  • 1/2 rödlök
  • 1/4 kruka dill
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 1 dl majonnäs
Till servering
  • rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 584 kJ / 139 kCal
Kolhydrater: 4 g
Fett: 13 g
Salt: 0,7 g
Läs mer om näringsvärden