Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakad potatis med grönt

Charmanta bakade potatisar fyllda med en smaskig röra av lättcrème fraiche, gröna ärter och basilika. Servera dem till en saftig köttbit eller med bröd och en bit ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Välj ut medelstora potatisar, t ex King Edward. Baka dem i 50 minuter på galler i vanlig ugn, 225°C. Eller picka skinnet och ställ på fat. Baka i mikrovågsugn på högsta effekt (max 800 W) i 15-18 minuter.
  2. Skär av ett lock från varje potatis. Gröp ut en del av potatisinkråmet. Blanda detta med lättcrème fraiche, majs, gröna ärter och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela blandningen i potatisen. Hetta upp de fyllda potatisarna 1-2 minuter mikron.
  4. Servera med bröd och en bit ost.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 msk hackad basilika gärna citronvarianten
  • salt och peppar
Till servering
  • bröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan