Baguette
Hemmagjord baguette är enkel att göra när du använder detta degrecept. Degen är ganska lös och det är hemligheten för att få till perfekta franska baguetter. Bröden som blir lite rustika i sin form passar perfekt till både picknicken och ostbrickan.
Ingredienser
4 st
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per baguette på torrvikten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett13 g
Salt5.2 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g
Kommentarer
Angående mängden salt, enligt mina beräkningar är det 2,6 % salt I detta receptet, i grundrecept på bröd är det ca 1,5 % så om några tycker det är salt är det ju ganska naturligt.
Jimmy
2024-03-05Tips. Kasta in 1dl vatten på ugnsbotten direkt efter man satt in brödet, garanterat frasigt. Öppna ej luckan under gräddning, däremot öppna försiktigt när det är klart, väldigt hett.👍🧑🍳
Christer
2024-02-15Degen verkar bli väldigt lös???
Gunilla
2024-02-04