Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bagels

Anser du dig vara en duktig kock och vill göra något lite mer avancerat? Prova dessa Amerikanska bagels, som sätter guldkant på frukosten. Bre på en klick cream cheese på den nygräddade bageln och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vetemjöl och salt i en stor matberedare. Smula ner jästen. Ljumma vattnet till fingervärme, 37°C och blanda ner margarin och sirap. Tillsätt all vätska på en gång och bearbeta degen minst 8 minuter i matberedaren. Degen blir kompakt och bearbetningen av degen är mycket viktig för ett lyckat slutresultat.
  2. Dela degen i 16 bitar (för 16 st). Rulla varje bit till en liten boll. Låt vila ca 5 minuter under en bakduk.
  3. Platta till bullen lite och kör tummen rakt igenom. Gör ringen lite större genom att snurra bullen runt tummen eller långfingret. Hålet måste vara större nu än man vill ha efter gräddningen. När degen jäser kommer hålet att krympa.
  4. Lägg bröden på en plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Kokning: Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Lägg i bröden några stycken i taget. Koka dem 2 minuter på varje sida.
  7. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper och strö på önskad garnering. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt dem svalna utan bakduk på galler.

Tips

Bröden bör ätas dagsfärska! De går bra att frysa.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 17 dl specialvetemjöl
  • 1 1/2 msk salt
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk flytande margarin
  • 1/2 dl ljus brödsirap
Kokning
  • ca 4 1/2 l vatten
  • 2 msk strösocker
Garnering- alternativ
  • grovt salt
  • vallmofrön
  • sesamfrön
  • kummin
  • riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?