Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Baba Ganoush

Vill du prova något nytt och mycket gott? Baba Ganoush är en aubergineröra från Libyen med spännande och fräscha smaker. Fantastiskt god att dippa vitt bröd i. Serveras som förrätt eller till plockmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora auberginer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk tahini (se länk nedan)
  • ca 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsettt för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela auberginerna på längden och pensla med olja. Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Skär den rostade auberginen i bitar och lägg i matberedare, eller använd stavmixer. Mixa den tillsammans med vitlök, citronjuice och Tahini till en puré.
  4. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Lägg ev Lök och koriandertopping på baba ganoushen vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Är otroligt god att dippa ugnsbakat vitt bröd i. Kan serveras som förrätt eller som plockmat.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(22)

Näringsvärde
Per portion

Fett: 14 g
Energi
710 kJ / 170 kCal
Läs mer om näringsvärden