Baba ganoush | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Baba ganoush

Baba ganoush är en festlig, smakrik, krämig och fyllig aubergineröra som de flesta älskar. Utomordentligt gott som tillbehör till bröd och en höjdare på buffébordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 275°C.
  2. Skär auberginen i halvor på längden. Stick hål i skalet på auberginen med en gaffel. Lägg dem med snittytan nedåt på en plåt. Ugnsstek auberginen 15-20 minuter, tills skalet svartnar och spricker. Skrapa ut fruktköttet när den svalnat.
  3. Hacka aubergineköttet. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken.
  5. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  6. Lägg över i en djup tallrik, ringla över lite olivolja och garnera med citronklyftor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine (à ca 350 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 liten grön paprika
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 1/2 msk finhackad persilja
  • 1 1/2 msk citronjuice
  • 3/4 tsk salt
  • 2 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • olivolja
  • citronklyftor till garnering
Lägg till i inköpslistan