Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Avokadoburgare

Avokadoburgare är en god hamburgare som faller de flesta i smaken. Gör burgarna av nötfärs och krydda efter smak och servera med tomat, sallad och rödlök i rostat bröd. Kronan på verket är avokadoröran av vitlök, crème fraiche, citron och avokado.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Röra: Börja med avokadoröran. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur den. Skär i kuber. Rör ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  2. Forma färsen till 4 biffar (för 4 port). Stek biffarna i matfettet tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 3 min per sida. Salta och peppra. Stek tomatskivorna snabbt i samma panna. Rosta brödet.
  3. Varva alla ingredienser mellan de rostade brödskivorna. Stick ev ett träspett igenom för att hålla ihop och dekorera med saltgurka.
  4. Servera ev med bakad potatis.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot imat fracihe (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor tomat
  • 4 skivor formfranska (gärna fullkorn)
  • 1/2 rödlök (i ringar)
  • sallad (t ex roman eller isberg)
Avokadoröra
  • 1 avokado
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?