Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Aubergineröra

Är du en auberginefantast kommer du att älska den här fylliga röran. Auberginen får gott om tid på sig att rostas i ugnen och innanmätet mixas därefter med lök, olivolja, citronjuice och sesampaste till en slät puré. Exemplariskt till Tabbouleh.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela auberginerna på hälften (längden) och lägg på bakpappersklädd plåt.
  3. Ringla över oljan och strö över havssalt. Rosta i ca 45 minuter så att de blir mjuka.
  4. Skrapa ut innanmätet och lägg i en bunke. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Tillsätt detta och låt svalna. Mixa med olivolja, citronjuice och sesampaste (Tahini) till en slät puré. Smaka av med salt. Serveras gärna till Tabbouleh.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk havssalt
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 1/2 msk sesampaste (tahini)
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 630 kJ / 50 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden