Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Auberginekräm

Du förgyller din fiskrätt genom att tillaga den här magnifika krämen. Du oljar aubergine och låter den få en het eldig smak på grillen innan du gröper ur innanmätet och blandar med crème fraiche och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Olja auberginerna. Salta och peppra runt om.
  2. Stick rikligt med hål i auberginen och grilla den mjuk under lock, ca 30 minuter. Det går också bra att tillaga den i ugn, 200°C.
  3. Dela auberginen på längden. Gröp ur köttet och finhacka det.
  4. Blanda auberginen med crème fraiche, skalad och finhackad vitlöksklyfta och juicen av en citron. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja)

Tips

Prova till: Grönsaksspett, bröd och fisk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • olja
  • 3 auberginer
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 skalad och finhackad vitlöksklyfta
  • juicen av 1 citron
Lägg till i inköpslistan