Aubergine- och zucchinilasagne

123
16
Aubergine- och zucchinilasagne

Ett härligt vegetariskt recept på aubergine- och zucchinilasagne. Du gör lasagnen av bland annat aubergine, zucchini, vitlök, tomatsås, färskost och riven ost. Lasagnen är smakrik och mättande!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Aubergine- och zucchinilasagne

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine (à 250 g)
1 zucchini (à 300 g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 burk färdig tomatsås (à 500 g)
200 g färskost
1/2 dl riven ost
matfett (till formen)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av färskost och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

123

Kommentarer

Johan

2021-09-17

La till bechamelsås. Lite torrt annars.

Jessica

2021-07-05

En ny favorit av vegetarisk lasagne! Jag gjorde min egen tomatsås med bl.a. mycket vitlök, lök och örtkryddor, tomatpuré. Stekte även slantar av morot. Isf mjukost tog jag mozzarella. Ett tips är att ta med mycket av ’olivolja steket’ med i lasagne varvningen. Helt crazy gott!

Therés

2021-05-12

Riktigt god. Jag har haft i en mozarella i mittenlaget och även tillsatt en eller ett par lökar.

Näringsvärde per portion

Energi 2477 KJ / 592 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 68 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden