Aubergine- och zucchinilasagne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergine- och zucchinilasagne

Ett härligt vegetariskt recept på aubergine- och zucchinilasagne. Du gör lasagnen av bland annat aubergine, zucchini, vitlök, tomatsås, färskost och riven ost. Lasagnen är smakrik och mättande!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången.
  3. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
  4. Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar.
  5. Varva färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av färskost av philadelphiatyp och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  6. Ställ in i ugnen 15-20 minuter. Servera med en grönsallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ. Använd riven ost lagrad mer än 3 månader.

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskost /ostalternativ och smörj formen med mjölkfritt matfett.

Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine (à 250 g)
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 1 burk färdig tomatsås (à 500 g)
  • 200 g färskost
  • 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2477 kJ / 592 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept