Aubergine- och zucchinilasagne

Ett härligt vegetariskt recept på aubergine- och zucchinilasagne. Du gör lasagnen av bland annat aubergine, zucchini, vitlök, tomatsås, färskost och riven ost. Lasagnen är smakrik och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à 250 g)
1 zucchini (à 300 g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 burk färdig tomatsås (à 500 g)
200 g färskost
1/2 dl riven ost
matfett (till formen)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av färskost och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2477 KJ / 592 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, men det behövs mer tomatsås det det sår i receptet. Jag brukar lägga till kokta röda linser i tomatsåsen för att få den matigare
Liliana
2023-04-01Mycket god. Jag brukar ha lite mer tomatsås än vad som står i receptet.
Louise
2022-12-28La till bechamelsås. Lite torrt annars.
Johan
2021-09-17