Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatisk sill

Testa sill på asiatiskt vis! Servera sillen tillsammans med mosad potatis blandad med sesamolja, chilisås och senap och lägg till lite wasabi vid sidan av. Gott och spännande!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med skal tills den är mjuk. Skala och mosa grovt med gaffel. Blanda i övriga ingredienser.
  2. Klicka ut moset i små högar på ett fat. Lägg därefter på sillbitar och klipp över gräslök. Servera med wasabi (eller riven pepparrot) samt crème fraiche.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 potatisar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk chilisås
  • 1 tsk stark senap
  • ev 1 tsk hela senapsfrön
Till servering
  • 2 inlagda sillfiléer i bitar
  • gräslök
  • wasabi eller riven pepparrot
  • crème fraiche
Lägg till i inköpslistan