Asiatisk sill

Betyg 3.5 av 5.
117 personer har röstat
7
Asiatisk sill

Asiatisk sill är en inlagd sill med smak av Thailand. Vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen en fräsch och lite sötstark smak. Thaisill passar utmärkt på buffé, till midsommar eller påsk.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Asiatisk sill

Ingredienser

10 portioner
3 dl  vatten
2 dl  socker
1 dl  ättiksprit (12%)
3 - 3 1/2 cm  ingefära
4   vitlöksklyftor
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2   burkar inläggningssill (à 420 g)
1   kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
117 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Kan jag göra denna några dagar innan den ska ätas? Eller måste det vara just dagen innan?

Ida

2023-12-19

Hej Ida! Sillen kräver minst 1 dag i lagen så det går fint att förbereda flera dagar innan servering. Den håller minst 1 vecka säkert upp till 10 dagar i kylen om man är noga med rena verktyg och ren burk. Lycka till och hoppas du gillar sillen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-12-20

Bästa sillinläggningen , ett måste på vårt julbord

Karin

2020-12-10

Hur länge håller sillen i kylen sen?

Fredrik

2019-12-14

Hej Fredrik! Den håller ca 1 vecka i kyl om den förvaras i en väl rengjord burk. Hoppas att det smakar! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-12-16

Testa liknande recept

Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tsatsikisill
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga