Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatisk kycklingsoppa

Smakrik asiatisk kycklingsoppa med underbara smaker av champinjoner, vitlök och färskriven ingefära. Med chilifrukt bestämmer du själv vilken hetta din soppa ska ha. Toppa soppan med krispig strimlad salladslök. En het och smakrik soppa.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär champinjonerna i skivor. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Plocka köttet från kycklingklubban. Skär i mindre bitar.
  3. Fräs champinjoner, lök och kyckling i olja i en kastrull ca 3 minuter. Tillsätt chili och ingefära och låt fräsa ca 1 minut.
  4. Häll på kycklingsky/-fond och vatten. Lägg ner nudlarna. Låt koka ca 4 minuter, tills nudlarna är lagom mjuka. Smaka av med salt.
  5. Strimla salladslöken. Strö över vid servering.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera ev kycklingfond.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar eller specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfria nudlar eller pasta.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 kycklingklubba
  • 4 champinjoner
  • 3/4 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk färskriven ingefära
  • 3 msk kycklingsky eller kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 50 g äggnudlar
  • 1 salladslök
  • olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan