Asiatisk kycklingsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatisk kycklingsoppa

Denna asiatiska kycklingsoppa kommer få högsta betyg av både stora och små! Koka ihop din snabba, aromatiska soppa och tillsätt lite söt koriander just före den är klar. Servera din rykande heta soppa med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Fräs ingefäran i oljan i en kastrull.
  2. Lägg i kycklingstrimlorna och smulad buljongtärning eller fond. Låt ”koka” ett par minuter. Tillsätt ris och vatten och koka ca 5 minuter.
  3. Blanda i grönsakerna koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Rör ner kokosmjölken, smaka av med, pressad lime, salt och peppar. Blanda ner koriandern.
  5. Till servering: servera soppan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 hönsbuljongtärning (1 tärning = 2 msk kycklingfond)
  • 3/4 dl basmatiris
  • 4 dl vatten
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • färsk koriander
  • 1 lime
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1997 kJ / 476 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden