Ärtplättar med morotssalllad

8
1 Klimatsmart
Ärtplättar med morotssalllad

Plättar med ärtor och vita bönor blir en matigare variant av vanliga plättar. De blir dessutom härligt gröna i färgen! Här äts de tillsammans med en sallad gjord på bland annat matvete, morötter och ärtskott, samt en yoghurt smaksatt med fänkål. Smakliga plättar önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Ärtplättar med morotssalllad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 dl
mjölk
1 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1/2 tsk
spiskummin
2
ägg
250 g
frysta gröna ärtor
2 msk
olja

Sallad

1 1/2 dl
matvete
150 g
haricots verts
skal och saft 1/2
apelsin
2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
3
morötter
1/2
ask ärtskott (à 100 g)
1 tsk
fänkålsfrö
2 dl
matyoghurt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Skär gärna ner några jalapeños i salladen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Jukka

2020-05-26

Tror man behöver vara rätt så inbiten vegetarian för att gilla detta recept 😉 Helt ätbart men något fattades.

Näringsvärde per portion

Energi 2337 KJ / 559 kCal
Fett 23 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept