Omröstningen har stängt

Årets grillmästare

Vi har valt ut några av våra favoritbloggare att tävla i Årets grillmästare 2013 här på ICA. Tävlingen är nu avslutad och juryn har valt den slutgiltiga vinnaren!

Årets grillmästare Vinnare!

(Vinnarreceptet fotograferas under vecka 26 och publiceras på ICA.se senast vecka 29.)

Memphis Style Ribs med grillad potatissallad och Coleslaw med valnötter

1. "Memphis Style Ribs med grillad potatissallad och Coleslaw med valnötter" (Grillguiden.se)
Juryns motivering:
Grillguiden har skapat en härlig grillmeny, där välsmakande ribs serveras med fräsch, krämig potatissallad och spännande variant på krispig coleslaw. Vi skulle dock föredra om ädelosten endast inkluderades i ett av tillbehören (förslagsvis coleslawen), eftersom den annars kan ta över i smak och göra rätten onödigt fet. Vi tycker också att ribsen kunde varit aningen saftigare. Förutom dessa synpunkter så gillade vi rätten skarpt och gratulerar Grillguiden till titeln "Årets grillmästare" på ICA.se!
› Se hela receptet på Grillguiden.se

Årets grillmästare 2:a och 3:e plats

Grillad Porchetta med karrébacon, soltorkad tomat och mozzarella

2. "Grillad Porchetta med karrébacon, soltorkad tomat och mozzarella" (AnnaMarias matblogg)
Juryns motivering: En god och trevlig porchetta som tyvärr är lite för salt (fyllning med soltorkade tomater och karrébacon som båda är salta i smaken) för att lyckas nå ända fram till förstaplatsen. Vi ställer oss också tveksamma till tillagningssättet ("grilla i ugn") då vi naturligtvis hellre sett att köttet tillagats på en riktig grill. Plus dock för tillbehören som smakade mycket bra.
› Se hela receptet på AnnaMarias matblogg


Kebab i pitabröd med goda primörer, och en hemmagjord chilisås.

3. "Kebab i pitabröd med goda primörer och en hemmagjord chilisås." (Gottgrillat.se)
Juryns motivering: Rolig kebabrätt med rimmat fläsklägg och hembakat bröd. Vi gillade verkligen valet av kött och det hembakade pitabrödet men tyckte att kebaben, tillsammans med chilisåsen, var alldeles för salt i smaken. Chilisåsen innehåller 2 tsk salt vilket borde minskas avsevärt... Minus också för primörerna som upplevdes som aningen tråkiga.
› Se hela receptet på Gottgrillat.se

Fler inspirerande tävlingsbidrag och grillrecept


Stort tack till alla som deltog för era fantastiska bidrag och kom ihåg att hålla utkik på ICA.se för fler framtida och spännande tävlingar!